Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ima pune ruke posla: U periodu od dvije godine rodila dva para blizanaca

Preuzmite sliku

Djevojčice blizanke Cove i Gracie stigle su dvije godine nakon što se Alana porodila.

Mama zaista ima pune ruke posla nakon što je rodila svoj drugi set blizanaca u periodu od dvije godine. Alana Christensen  rodila je svoje prve blizance, dva dječaka po imenu Moon i Beck, 2020. godine, a u augustu ove godine dočekala je još jedan set, ovog puta dvije djevojčice, Cove i Gracie, piše Mirror.

Ona kaže da roditeljstvo četvoro male djece nije lako, ali da je “u redu sa haosom” i opisuje svoju kuću kao “punu ljubavi”. Alana i njen suprug Cole iz Sjedinjenih Država, čak su se šalili da imaju tri para blizanaca nakon što su prvi put dobili. Mama četvoro djece govorila je o svojoj neverici kada je shvatila da će po drugi put imati blizance, prenosi Tuzlanski.ba.

„Bila sam šokirana i uplašena, ali uzbuđena. Bila sam van grada kada smo dobili prvi ultrazvuk u Las Vegasu i moj muž se šalio govoreći: ‘Ajde samo jedan, samo jedan’. Onda smo saznali, a ja sam samo pomislila ‘o moj bože, šališ se, opet su dva!’. To je tako smiješno jer kada sam saznala da sam prvi put trudna sa svojim dječacima, našalila sam se da bismo trebali imati tri para blizanaca!”

Oba skupa blizanaca su bratska i uprkos Alaninom šoku, vjerovatnoća da ćete imati blizance po drugi put nije tako neuobičajena, s tim da se šanse množe sa četiri – ili jedan prema 12 – nakon prvog seta. Alana i Cole iz Winston-Salema, Sjeverna Karolina, nisu bili jedini šokirani zbog svog dvojnika blizanca, a prijateljima i porodici je bilo teško povjerovati u to.

„Bila sam kod mame za Božić nakon prvog ultrazvuka i ona je čekala na vratima pitajući je li jedan ili dva. Onda su ona i moja sestra počele vrištati kada su saznale. Mama se našalila da će sljedećih 60 godina mog života biti teško. Onda kada sam bila na ručku sa prijateljima, jedna od njih je rekla: ‘bar nisu dva, zar ne? Ovaj put će biti lakše’. Nije mogla vjerovati kada sam rekla: ‘bilo je dva’.”

Prije nego što je dobila djecu, Alana je radila kao dadilja i smatrala je da joj je “uvijek suđeno da ima blizance”. Biti majka dva para blizanaca “nije lako”, kaže Alana, i otkriva  da žonglira sa mnogo stvari odjednom.

“Ako idemo u Costco, na primjer, moram imati djevojčice u nosaču, a dječake u kolicima. Ako idemo u crkvu, teško je jer dječaci ne vole da mirno sjede ili borave u našem malom kraju. Na kraju jure gore-dole po hodnicima, pa Cole i ja moramo da se rastanemo. On je sa dječacima, a ja sa djevojčicama. Teško je pratiti pranje veša jer imamo toliko malih ljudi.”

Alana je podijelila neke svoje mudrosti s drugim mamama koje bi se mogle dogoditi da se nađu s drugim blizancima.

„Po mom iskustvu, drugi set blizanaca je bio lakši jer znate šta možete očekivati. Pobrinite se da imate dobar sistem podrške i nemojte se bojati tražiti pomoć! ” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,