Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ideju sproveli u djelo: Mladi u Par Selu napravili autobusko stajalište (FOTO)

Preuzmite sliku

Članovi udruženja mladih Par Selo-Dubrave su ispunili jednu od svojih dugogodišnjih ideja koju su nastojali realizovaati, a to je izgradnja prve autobuske nadstrešnice u svojoj lokalnoj zajednici.

Cilj ovog projekta jeste da se svi korisnici autobuske stanice na putu prema Tuzli osjećaju ugodno. Omogućeno je svim putnicima natkriveno stajalište gdje mogu  sjesti, sakriti se od kiše, sunca, snijega i u normalnim uslovima čekati autobus.

Udruženje je to ostvarilo apliciravši projekat pod nazivom „Autobuska stanica kakvu želimo“ i isti je podržan od Fondacije tuzlanske zajednice!

Projekat je podržan još u 2015. godini, a rok za realizaciju istog je bio 30.06.2016. godine. Nakon obavljanja svih pripremnih radnji i prikupljanja suglasnosti, projekat je uspješno realiziran u prvoj polovini juna 2016. godine, navode iz ovog Udruženja.

Udruženje mladih je tako podarilo svom Par Selu prvu natkrivenu autobusku stanicu, ali na tome se neće zaustaviti jer postoji potreba da se ovakve stanice urade na još dvije lokacije u Par Selu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,