Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iako nisu pušteni u rad fotografija semafora u Tuzli privukla pažnju građana i brojne reakcije

Preuzmite sliku

Nakon rekonstrukcije raskrsnica kod ‘Livnice’ na Južnoj magistrali u Tuzli koja već duže vremena predstavljala problem učesnicima u saobraćaju dobila je semaforsku signalizaciju koja je izazvala brojne reakcije i komentare.

Naime, brojni korisnici društvenih mreža ne mogu čudom da se načude da je jedan od semafora postavljen tako da je signalizacija postavljena tko da je zeleno svjetlo pozicionirano gore a crveno dole.

  • Semafor koji bi trebao služiti za signalizaciju učesnicima u saobraćaju postavljen je iz pravca Krečanske ulice.

    Montaža semaforske signalizacije na raskrsnici kod ‘Livnice’ uređena je krajem mjeseca maja. Do danas niko nije ni primjetio ovu po svemu sudeći fabričku anomaliju (obzirom da je fizički semafor postavljen pravilno poput svih ostalih). Na sreću učesnika u saobraćaju, signalizacija još nije puštena u rad.

  • “Ovo su novi EU standardi, idemo ka Evropi velikim koracima”, “Ne rade, tek su montirani, nisu čak ni priključeni. Kad budu pušteni u rad, onda će se i dotjerati.”, “Iz fabrike izašao kao takav. Ova zaštita od kiše. I čovjek postavio spram toga, ne obrativši pažnju na boje.”, neko su od komentara na društvenim mrežama. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,