Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Human gest tokom ramazana u Tuzli: Dostava iftara-obroka socijalno ugroženim porodicama

Preuzmite sliku

Hotel Dorrah, Udruženje za blagostanje BiH i udruženje Venus Amica svakodnevno pripremaju i dostavljaju preko 40 obroka na kućni prag socijalno ugroženih porodica. 

Zahvaljujući donaciji Udruženja za blagostanje BiH i Rahma International organizacije iz Kuvajta, obezbjeđeno je svakodnevno tokom mjeseca Ramazana pripremanje preko 40 obroka za građane grada Tuzla koji su u potrebi ili nisu u mogućnosti pripremati iste.

“Iskustvo nas uči kada nam dođu najteži momenti da se obično oslanjamo jedni na druge. Ramazan je mjesec milosti. On nas podstiče i budi u nama dobročinstvo i empatiju prema drugima. Ovaj naš zajednički gest je mali doprinos u želji da svi skupa i što bezbolnije prevaziđemo vanredne okolnosti koje su nas zadesile.” istakla je direktorica University Hotela Dorrah Emina Mumbašić Krdžalić.

Poštujući sve preporuke kriznog štaba, obroke pripremaju svakodnevno uposlenici University hotela Dorrah a brigu da obroci dođu na kućni prag  vode volonteri udruženja Venus Amica iz Tuzle.

“Udruženje Venus Amica iz Tuzle se od početka nastale situacije pojavom pandemije virusa COVID-19 aktivno uključilo u pomoć građanima Tuzle na više načina od podjele zaštitne opreme i maski do aktivnosti na podjeli hrane. Putem Facebooka smo pokrenuli i akciju “srce za sve ljude” gdje ujedno pozivamo sve koji žele i mogu da se odazovu, da pomognu i daju svoj doprinos. Na terenu je mnogo divnih iskustava od kojih bi izdvojila našeg sugrađanina, studenta medicine koji je od svojih sredstava, tačnije školarine  želio nahraniti neku porodicu. Od njegovih sredstava uspjeli smo napraviti tri paketa i obradovati 3 petočlane porodice, što potvrđuje izreku ‘Nečije malo je nekome sve!'” istakla je Sanela Jurišić, potpredsjednica udruženja Venus Amica iz Tuzle.

Uz pripremljene obroke, korisnicima su obezbjeđene tople lepine zahvaljujući pekarama Maha, Kabil i Hukić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje