Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradsko vijeće Tuzla: Mirnes Ajanović zatražio da sistem centralnog grijanja bude u funkciji tokom čitave godine

Preuzmite sliku

Evidentne klimatske promjene i u Bosni i Hercegovini obavezuju na prilagođavanje propisa i odluka o zagrijavanju stanova, ustanova i poslovnih prostora kako se građani ne bi razbolijevali i smrzavali i u pola ljeta, te su svi nadležni organi u državi dužni poduzeti potrebne radnje, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, Mirnes Ajanović je u svojstvu vijećnika zatražio da se izmijeni sezonski režim centralnog zagrijavanja stanova, poslovnih prostora, ustanova, a posebno škola, na način da se produži sezona zagrijavanja, kao i početak sezone zagrijavanja, odnosno da se obezbijedi da sistem centralnog zagrijavanja može biti u funkciji tokom čitave godine.

Vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović je upozorio da je neophodno odrediti da u produženom periodu zagrijavanja prostora van zvanične sezone grijanja – cijena treba biti minimalna, kojom bi se pokrivali samo troškovi. Upravo okolnost da Grad Tuzla ima najbolje uređeni sistem centralnog zagrijavanja rezultirala je da većina građana nema dodatna grejna tijela, te se u cilju sprečavanja ugrožavanja zdravstvenog stanja građana mora izmijeniti režim sezonskog zagrijavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje