Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Tuzle prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana osoba sa Downovim sindromom

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je obilježavanju 21. marta, Svjetskog dana osoba sa Downovim sindromom.

Tim povodom, organizovana je svečanost u prostorijama Uduženja Zmajevo srce. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, prijatelji Udruženja kao i učenici iz osnovnih škola sa područja grada Tuzle.

Ovo je prvo obilježavanje Svjetskog dana osoba sa Downovim sindromom koje je obilježeno u Klubu Zmajevo srce. U Klubu Zmajevo srce su radno angažovane odrasle osobe sa Downovim sindromom, i kako su naglasili domaćini, već nekoliko mjeseci od kad je otvoren Klub ovo je mjesto odličnog druženja, ne samo osoba s Downovim sindrom, već svih ljudi koji posjećuju Klub.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić je članicama i članovima Udruženja čestitao na odlično organizovanoj manifestaciji i poželio im puno uspjeha u daljem radu.

“Moramo se svi potruditi da pokažemo veće razumijevanje i pružimo svaku vrstu podrške osobama sa sindromom Down, kako bi se njihov položaj u društvu poboljšao i kako bismo im omogućili život bez isključivanja i diskriminacije. Grad Tuzla će nastaviti posebnu pažnju posvećivati programima njihove inkluzije i osposobljavanja za samostalan život, kao i programima osvješćivanja zajednice o ovoj osjetljivoj grupi naših sugrađana i sugrađanki. Svi ovi aspekti su sastavni dio obilježavanja svjetskog dana osoba s Downovim sindromom i čast mi je biti prisutan danas ovdje i zajedno sa našim dragim sugrađankama i sugrađanima obilježiti Svjetski dan osoba sa Downovim sindromom”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje