Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Lugavić razgovarao sa predstavnicima Udruženja traheotomiranih osoba Tuzla

Preuzmite sliku

Na današnjem sastanku održanom u Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik, dr.sc. Zijad Lugavić, razgovarao je sa predstavnicima Udruženja traheotomiranih osoba Tuzla.

Udruženje okuplja osobe podvrgnute hirurškim procedurama traheotomije ili larengektomije, a posebno se fokusira na podršku onkološkim pacijentima.

Predstavnici Udruženja razgovarali su s gradonačelnikom Lugavićem o specifičnim potrebama članova, projektima koje planiraju provesti i radionicama koje imaju u planu organizovati kako bi poboljšali kvalitet života svojih članova. Također su istaknuli važnost druženja među traheotomiranim osobama, što ima značajan emocionalni i socijalni aspekt za pacijente.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je spremnost za saradnju koja će doprinijeti poboljšanju života trahotomiranih osoba u Tuzli. Naglasio je važnost podrške koju pruža Udruženje pacijentima koji prolaze kroz teške trenutke, kao i da inicijativa za radionicama i druženjima svjedoči o posvećenosti na unapređenju i kvaliteti života ovih pacijenata. Također je istaknuta spremnost Grada Tuzle da podrži projekte u zajednici koji doprinose boljem i kvalitetnijem životu građanki i građana Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje