Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Imamović upriličio tradicionalnu podjelu paketića djeci kojima je potrebna posebna pažnja

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i ove godine upriličio je tradicionalnu podjelu paketića djeci u pojedinim institucijama, organizacijama, udruženjima i ustanovama, kojima je potrebna posebna pažnja.

Uz novogodišnje čestitke djeci, gradonačelnik je uputio poruku: ”Javne ustanove koje se bave djecom kojoj je neophodna posebna pažnja, treba jačati i pružiti podršku. Neophodno je u narednom periodu da svi zajedno radimo na Strategiji za djecu. Potreban je ekspertni pristup, trud i profesionalizam. Dječiji osmijeh nema cijenu. Treba što češće da djecu obradujemo pažnjom i poklonom. Pažnja je inkluzija. I ovo je inkluzija“.

Grad Tuzla je i ove godine, kao i prethodnih 19 godina, obezbijedio 1.700 novogodišnjih dječijih paketića za učenike, štičenike i djecu sa posebnim potrebama u slijedećim institucijama:

Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli, “Majke hendikepirane djece ” u Tuzli, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli, ” Koraci nade” u Tuzli, Udruga Hvidra Tuzla, Organizacija RVI Tuzla, Narodna kuhinja u Tuzli, Udruženje građana oštećenog vida u Tuzli, URODIOL Tuzla, Korak po korak Tuzla, Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Klinika za dječije bolesti u Tuzli, Klub specijalnih sportova, JU Centar za socijalni rad Tuzla (djeca u porodici primaoca stalne socijalne pomoći) Tuzla, Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja”Pipol”Tuzla, Udruženje “Stećak” Tuzla, Udruženje “Maloljetni borac ARBIH”, Udruženje roditelja djece osoba sa autizmom URDOSA Tuzla, Udruženje za ljudska prava i inkluziju SOCI, Udruženje “In vivo”, Udruženje “Duga”, Udruženje “Malo srce”, Udruženje “Novi horizonti”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje