Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Gradonačelnik Imamović upriličio prijem za pobjednike IT takmičenja

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas je upriličio prijem za učenike Mješovite srednje elektrotehničke škole u Tuzli, pobjednike drugog IT takmičenja, održanog 3. juna u Sarajevu.

Učenici Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić, pod mentorstvom profesora, mr.sci. Damira Kunosića, učestvovali su na takmičenju, koje testira vještine učenika i studenata iz tri Microsoft alata, Word, Excel i PowerPoint, i stekli zvanje Microsoft Office Specialist.

Direktor JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla, mr.sci. Selmir Dadanović naveo je da će, Almedin Beganović, kao pobjednik takmičenja, te Tarik Džambić i Sead Smailagić, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom MOS takmičenju, koje će biti održano od 29. jula do 1. augusta na Floridi u SAD. Kako je naveo direktor Dadanović, učenicima i profesorima je jako važno da znaju da imaju podršku Grada Tuzla.

Ovom prilikom, gradonačelnik je, u ime svih građana čestitao učenicima na sposobnosti, umijeću i strasti koje su iskazali tokom takmičenja u Sarajevu i zaželio uspjeh na predstojećem takmičenju u SAD.

Istakao je da će gradska administracija finansijski podržati odlazak učenika na Svjetsko MOS takmičenje. Grad Tuzla u velikoj mjeri podržava razvoj IKT, što se ogleda i kroz razvoj najboljeg Tehnološkog parka na Balkanu, BIT Centra, rekao je gradonačelnik. Predložio je da u narednom periodu učenici posjete BIT Centar Tuzla kako bi se upoznali sa radom ove institucije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje