Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Imamović ambasadora Indonezije u BiH upoznao sa razvojem Tuzle

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao sa Nj.E. g-dinom Roem Kono, ambasadorom Republike Indonezije u BiH, u okviru službene posjete Nj.E. ambasadora Gradu Tuzli.

Gradonačelnik Jasmin Imamović i Nj. E. ambassador Roem Kono razgovarali su ovom prilikom o unapređenju saradnje između Indonezije i Bosne i Hercegovine, kao i o mogućem uspostavljanju bilateralne saradnje između Grada Tuzle i nekog od indonezijskih gradova. Razgovarali su i o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i regionu, te o unapređenju saradnje između Indonezije i Bosne i Hercegovine,

Ambasador Kono je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ponovo u posjeti Tuzli, ali je istakao da je ovo prvi susret sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima. Istakao je i saradnju sa Univerzitetom u Tuzli, te saradnju nekih kompanija iz Bosne i Hercegovine koje imaju saradnju sa indonezijskim kompanijama. Naglasio je da postoji interes i za razvijanjem zajedničke saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.

  • S tim u vezi, gradonačelnik Tuzle je upoznao Nj. E. ambasadora sa razvojem Grada Tuzle, aktivnostima i projektima koji su do sada realizovani i projektima koji će biti realizovani u narednom periodu, a koji su značajni za unapređenje kvalitete života građana Tuzle.

    “Jako sam zahvalan na riječima poštovanja prema Bosni i Hercegovini i riječima poštovanja prema Tuzli, kao i na dobrim željama za Bosnu i Hercegovinu i za Tuzlu. Velika čest i Tuzli i meni je da je predstavnik jedne od najvećih država na svijetu, po broju stanovnika, danas u posjeti Tuzli. Indonezija je multikulturalna zemlja, zemlja sa mnoštvom jezika, sa mnoštvom nacija, više religija, i vrijedno je poštovanja postizanje harmonije među tim različitostima, u tako mnogoljudnoj zemlji”, istakao je gradonačelnik Imamović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje