Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija iz Tuzle postala viralna: Automobili blokirani “kandžama” izazvali brojne reakcije

Preuzmite sliku

Na društvenim mrežama tokom jučerašnjeg dana pojavila se fotografija iz Tuzle na kojoj je u Turalibegovoj ulici u blizini MUP-a TK, od stranje JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla “kandžama” blokirano pet automobila.

Veliki dio javnih površina u Tuzli namijenjen je za parkiranje automobila, parking je podijeljen u tri zone, za koje su formirane i posebne cijene po satu. Javni parking je u nadležnosti Javnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije, a cijene parkinga su među najnižim u Bosni i Hercegovini. Cijena jednog sata parkinga kreće se od 0,50 KM do 2,00 KM zavisno od zone u kojoj se automobil parkira.

U Tuzli ne postoji takozvani pauk, stoga za vozače koji nisu na vidljivo mjesto istakli potvrdu o plaćenom parkingu ili isti nisu uplatili putem sms aplikacije, djelatnici SIK-a blokiraju vozilo postavljanjem “kandže” na jedan od pneumatika. Deblokada vozila, ujedni i kazna iznosi 15 KM i plaća se ili na licu mjesta po dolasku djelatnika SIK-a ili naknadno putem uplatnice.

  • Veliki broj građana Tuzle pridržava se uslova i načina parkiranja a nemali je broj i onih koji su po posebnim stanarskim pogodnostima kupili godišnje parkirne karte.

    Blokada pet automobila u nizu nije prizor koji se u gradu soli može vidjeti svakodnevno, a pojedini pretpostavljaju da su u pitanju vozila uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova čija se zgrada nalazi u neposrednoj blizini.

    Komentari korisnika društvenih mreža su podijeljena. Dok jedni osuđuju čin neplaćanja kazni, drugi ga pak opravdavaju pronalazeći razne izgovore za kršenje propisa. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,