Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Održana premijera dokumentarnog filma „Ekonomija“

ekonomija1
Preuzmite sliku

U amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Tuzli sinoć je u organizaciji Asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta (ASEF) održana premijera dokumentarnog filma „Ekonomija\”. Riječ je o filmu koji je nastao u produkciji udruženja građana „Multi\”, scenariste Admira Čavalića i u režiji Rusmira Ahmedića sa Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.

\"ekonomija1\"Premijeri su prisustvovali mnogobrojni građani Tuzle, prije svega studenti i profesori Univerziteta u Tuzli. Na ulazu u amfiteatar su skupljani prilozi za liječenje teško oboljelog Seada Ferizovića Seje iz Živinica kojem je potrebno još 74.000 KM za transplataciju koštane srži.

„Film svjedoči o svakodnevnom narušavanju ekonomskih sloboda pojedinca od strane državnog aparata koji se konstantno širi. Pošto je film sastavljen od niza zasebnih oblasti, planiramo da u budućnosti nastavimo sa istraživanjem svake od oblasti pojedinačno. Također, planirano je snimanje serijala „Razgovori o ekonomiji\” koji će predstaviti ekonomska rješenja relevatnih sugovornika iz područja ekonomije\”, istakao je Admir Čavalić, scenarista filma.

Film je izuzetno prihvaćen od strane prisutnih koji su ga pogledali, a čemu svjedoče i aplauzi koji su se mogli čuti nakon premijernog prikazivanja. Film se bavi osnovnim ekonomskim problemima Bosne i Hercegovine, te u vezi sa tim prikazuje dosta tešku i surovu realnost u kojoj živimo.

Planirano je da se nakon Tuzle, ovaj dokumentarac prikaže u Travniku, a potom i u Sarajevu.

Realizaciju dokumentarnog filma „Ekonomija\” su podržali Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice, organizacija „Sloboda i Prosperitet\”, ASEF, Sparkasse banka iz Sarajeva i medijska kuća „MediaPlus\”.

{igallery id=\”6006\” cid=\”8\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

Izvor: Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: