Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Forum diskusija u Tuzli: ”Snimi rodno zasnovano nasilje”

Preuzmite sliku

Fondacija CURE, u sklopu projekta „Snimi rodno zasnovano nasilje“, kao jednu od aktivnosti organizuje forum diskusiju na kojoj će premijerno biti prikazan drugi od četiri kratka filma na temu rodno zasnovanog nasilja.

Kroz ovaj projekat Fondacija CURE želi da ukaže na problematiku rodno zasnovanog nasilja u današnjem društvu Bosne i Hercegovine te da kroz lokalne medije, društvene mreže i vizuelni kanal-film prikaže i razbije stereotipe koji su vezani za ovu tematiku.

  • cure-nasilje
  • ”Forum diskusijom, kao posljednjom karikom drugog dijela projekta, želimo zaokružiti temu kojom se bavi drugi film, a koja se odnosi na pitanja zašto osobe ostaju u situaciji nasilja, koje su društvene i političke implikacije rodno zasnovanog nasilja, koji su uzroci prešućivanja i stigmatizacije rodno zasnovanog nasilja i zašto žene bivaju okrivljene za nasilje i bivaju portretirane kao podržavateljice tradicionalnih društvenih normi”, saopćeno je iz Fondacije.

    Prije početka forum diskusije prisutni/e će imati priliku da premijerno pogledaju drugi film, a tijekom diskusije moderatorica će pokrenuti pitanja na koja će, skupa s dvije panelistkinje i publikom, pokušati naći odgovor.

    ”Publika će imati priliku da se uključi u diskusiju te ćemo tako stvoriti siguran prostor u kojem će svi učesnici/ce imati priliku da izraze svoje mišljenje glede tematike drugog filma, a i prvenstveno da premijerno pogledaju film te se tako aktivnije uključe u projekat”, saopćeno je iz Fondacije.

    Sve koje zanima ova tema, mogu doći 26.3.2015. godine u 18:00h u Američki kutk Tuzla i pogledati jedinstveni film u bosanskohercegovačkoj produkciji koji se bavi temom rodno zasnovanog nasilja, piše Tuzlanski.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje