Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emotivni prizori na dan djece oboljele od raka: Tuzlanski vatrogasci na poseban način mališanima uručili paketiće

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas je učestvovao u obilježavanju Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka, izražavajući svoju podršku i zahvalnost medicinskom osoblju koje se brine o najmlađima.

Ističući značaj ovog dana, gradonačelnik Lugavić je naglasio: “Veoma mi je drago što smo i ovaj značajan datum obilježili, Međunarodni dan oboljele i izliječene djece od raka. Želio bih da se zahvalim načelnici Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla i svim doktoricama i doktorima, sestrama, tehničarima i uposlenima na ovoj klinici koji svakodnevno pomažu i zbrinjavaju naše najmlađe u nadi i pokušaju da ih izliječe i unaprijede kvalitet njihovih života, kroz njihovo izliječenje. Zahvaljujem se svima koji su  danas došli i uz jednu vrstu pokazne vježbe i paketića koje su obezbijedili za djecu oboljelu od raka, uljepšaju dan i da liječenje i vrijeme koje provode ovdje i na ovakav način uljepša. Siguran sam da im je posjeta naših vatrogasaca i pripadnika GSS-a i paketića koji su donijeli uljepšali današnji dan.”

Obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka, organizovalo je Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja “PIPOL”, u saradnji sa Klinikom za dječije bolesti UKC-a Tuzla, Predškolskom ustanovom Aladin”, Gorskom službom spašavanja Lukavac i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Tuzla. Događaj je organizovan ispred Klinike za dječije bolesti s ciljem pružanja podrške i širenja društvene svijesti o malignim oboljenjima u dječijem dobu, te je kroz prigodne aktivnosti i paketiće pružena podrška djeci kako bi se uljepšao njihov dan i boravak u bolnici.

Gradonačelnik Lugavić je izrazio želju za brzim ozdravljenjem djece te povratak njihovim kućama, porodicama i prijateljima, ističući važnost podrške i brige zajednice za najmlađe koji se bore s ovom teškom bolešću.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje