Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emotivna akcija u Tuzli: Građanke donirale kosu za izradu perika djevojčicama oboljelim od raka (FOTO)

Preuzmite sliku

Centralni dio Bingo City Centra u Tuzli danas je pretvoren u frizerski salon koji je sa sobom nosio posebnu emociju. Naime, šišnjem svoje kose, brojne građanke Tuzle vlasi od kojih su se danas odvojile usmjerile su u izradu perika za djevojčice koje su oboljele od karcinoma.

Naime, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” pokrenulo je akciju pod nazivom “Moja kosa, tvoja kosa” u okviru koje se prikuplja kosa za izradu perika djevojčicama koje su oboljele od nekog oblika karcinoma.

Od konca prošle godine do danas preko 300 osoba doniralo je kosu, a izrađeno je 14 perika.

  • Trenutno se u radionicama udruženja izrađuju još njih četiri, a jedna perika namijenjena je i djevojčici koja se trenutno liječi u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

    U sklopu ove akcije danas je veliki broj djevojčica, djevojaka i žena u Tuzli odlučio ošišati svoju kosu te vlasi koje su duže od 30 centimetara pokloniti za izradu perike.

  • Za izradu jedne perike potrebno je da četiri osobe doniraju kosu koja ne smije biti hemijski tretirana.

    Svi zainteresirani koji danas do 18 sati nisu u prilici posjetiti Bingo City Centar u Tuzli svoju kosu mogu ošišati i kod svog frizera te je pokloniti Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.

    Kako protiče akcija “Moja kosa, tvoja kosa” u Tuzli možete pogledati na našim fotografijama. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje