Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvanaestogodišnji Ajdin Osmanović pred tuzlanskom publikom izvodio najljepše pjesme

Preuzmite sliku

Dječak Ajdin Osmanović nakon što je svojim izvedbama najčešće sevdalinki stekao pupularnost na društvenim mrežama, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona večeras je imao svoj prvi solistički koncert.

  • Ideju prof. Jasmina Brašnjića, nastavnika dvanestogodišnjeg dječaka iz Srebrenika u kojem je prepoznao  vanserijski muzički talenat, da upravo tuzlanski BKC bude mjesto nesvakidašnjeg koncerta u ovom kulturnom centru su rado prihvatili i pristali da svojim resursima  pruže vjetar u leđa, budućoj muzičkoj zvijezdi.

    Ajdin i njegov profesor, koji mu je bio pratnja na klaviru, publici su se predstavili repertoarom na kojem su se nalaze sevdalinke, stare narodne i makedonske pjesme, te popularne pop izvedbe.

    “Supruga i ja smo ponosni na Ajdina. Talenat je otkriven u školi, zahvaljujući profesoru Jasminu sve ovo dobija neku novu dimenziju, om ga je preuzeo, uči ga i sve to ide u najboljem pravcu. Iskreno drago nam je da se Ajdinov glas daleko čuje, komentari su pozitivni, svi su zadovoljni,” za Tuzlanski.ba naveo je otac talentovanog dječaka Novalija Osmanović.

  • Koncert je dio „Dana BKC-a“, kojima Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona obilježava 26 godina rada BKC TK i 69 godina od osnivanja Radničkog doma “Moša Pijade”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,