Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Čović posjetio Tuzlu: Mi čuvamo domovinu Bosnu i Hercegovinu i čuvat ćemo je

Preuzmite sliku

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Tuzlanskom kantonu održao niz radnih sastanaka s dužnosnicima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH ovog kantona. Na održanim sastancima prisustvovao je i Božo Antunović, član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Posjeta je započela u Živinicama a završila u Tuzli gdje je predsjednik HDZ-a posjetio novoizabrano rukovodstvo GO HDZ BiH Tuzla, koji ga je upoznao o aktuelnoj situaciji kao i budućim smjernicama djelovanja HDZ Bosne i Hercegovine.

O aktuelnosti u HDZ-u te okolnostima u kojima je nekoliko dugogodišnjih članova napustilo stranku Čović navodi da ne vidi poseban problem:

“To znači da smo jaka stranka, moćna stranka, zato smo danas u Tuzli, sa gradskim i kantonalnim odborom, bili smo u Živinicama, svi oni koji ne mogu pratiti standarde HDZ-a mogu sebi tražiti puta. Mislim da odlascima niko ne dobija, naš cilj je dobiti izbore u svim mjestima gdje postoje Hrvati na narednim lokalnim izborima.” navodi Čović

O unutrašnjoj situaciji u BiH Dragan Čović navodi:

“Vlada političko nadmudrivanjeu BiH, situacija jeste složena bez daljnjeg, tako smo uređeno društvo, nesavršeno organizovano, svako može djelovati i proglašavati šta je po Ustavu, nadležan sa jednog, drugog ili petog nivoa vlasti ili koliko ih ima. Imat ćemo sastanak u Mostaru i nadam se paketu zakona za EU koje ćemo usvojiti, siguran sam i da će izvještaj biti pozitivan kada je u pitanju EU, a upravo na tragu ovoga što dogovarama. Da će biti iskušenja bit će, uticaju u širem okruženju i sigurnosna i svaka druga.  Mi čuvamo domivonu Bosno i Hercegovinu i čuvat ćemo je. HDZ ima dovoljno autoriteta da motivira druga dva naroda da tražimo mjesto u Evropi za Bosnu i Hercegovinu.” navodi Čović.

  • O istupima Dodika prema Visokom predstavniku Čović navodi:

    “Ja ne komentarišem nikoga, ni Dodika ni Schmidta, svako ima pravo raditi šta hoće.” naveo je Čović. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,