Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Donacija u vrijednosti od 50.000 KM uručena Domu zdravlja u Tuzli

Preuzmite sliku

Aktivnosti koje spoovodi organizacioni odbor Doma zdravlja Tuzla, već su doprinjele značajnim pozitivnim pomacima u radu ustanove.

Jedna od kruna je i nedavno potpisivanje memoranduma o razumijevanju sa humanitarnom organizacijom “Islamic Relief“ za donaciju medicinske opreme u vrijednosti od 50.000 KM.

Brzom realizacijom neophodna oprema za Odjeljenje za očne bolesti i Službu za zdravstvenu zaštitu žena i trudnica, uručena je Domu zdravlja, svečano i uz prisustvo gospodina Zijada Lugavića, gradonačenika Tuzle, direktora „Islamic Relief BiH“, Emira Čiče i direktora ustanove prof. dr. Samira Mačkovića sa saradnicima.

Radi se o sofisticiranoj i savremenoj opremi dvije ginekokloške stolice kojima se upravlja preko ručnih komandi, jednostavnim pritiskom tastera, koje ispunjavaju sve zahtjeve EU u području sigurnosti, zdravlja i okoline.

Za Odjel očnih bolesti oftalmoskop, optotip i beskontaktni tonometar takođe po najsavremijim standardima.

 • Kako je istaknuto ovom prilikom saradnja će se i dalje nastaviti jer postoje opravdani razlozi za to a zajednički imenilac je da se pomogne dostizanje što visočijeg standarda u pružanju zdravstvenih usluga.

  Direkor Islamica, Emir Čiča je istakako kako je ovo važan i pozitivan događaj za njih ali i za nastavak saradnje sa Domom zdravlja Tuzla, ciljano i u zdravoj sredini uvijek se može puno postići a za to postoje upravo ovakve saradnje, izrazivši zadovoljsto ovom finalizacijom i ovoga projekta, najavivši i daljne zajedničke akcije.

  Profesor doktor Samir Mačković, direktor ustanove, zahvalio se na donaciji i prepoznavanju potreba ove zdravstvene ustanove od strane „Islamic Relifa“ , takođe naglasivši kako će ovom opremom uveliko porasti nivo kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga na pomenutim odjeljenjima Doma zdravlja. Projekti će se nastaviti i dalje i u skladu sa mogućnostima, kazao je direktor Mačković.

  Gradonačelnik Zijad Lugavić, kratko se obratio i u ime grada zahvalio Islamic Reliefu na donaciji za Doma zdravlja Tuzla, kazavši da ova organizacija već dugi niz godina kroz projekte bistvuje na našem području i da je svakako daljnja saradnja na svim nivoima otvorena i na nivou samoga grada.

  Prof. dr. Suzana Pavljašević, šefica odjela za očne bolesti i prim. dr. Amra Habibović, šefica Službe za zdravstvenu zaštitu žena, nisu krile svoje zadovoljstvo ovom donacijom. Kako su istakle dugi niz godina nije bilo nove opreme za kvalitetniji rad a sada je došla ne samo kvalitetna nego i najsavremenija oprema u svom rangu za ova odjeljenja. One su kazale kako će za naše pacijente ovo značiti puno ali i za njih same uz nadu da će se uskoro nastaviti i sa drugim projektima koji će značajno doprinjeti kvalitetnijoj zdarvstvenoj usluzi i to ne samo na našim odjeljenjima, kazale su.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje