Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dnevna onkološka bolnica UKC -a Tuzla u novom ruhu: Radovi pri kraju, uskoro opremanje medicinskom opremom

Preuzmite sliku

Zahvaljući Fondaciji tuzlanske zajednice i influenserima iz Bosne i Hercegovine, dnevna onkološko – hematološka bolnica UKC -a Tuzla dobila je novo ruho. 

Radovi na renoviranju su pri kraju, a sljedeći korak je opremanje savremenom medicinskom opremom, kazali su iz Fondacije tuzlanske zajednice.

”To znači da će uskoro započeti opremanje ove bolnice savremenom medicinskom opremom i inventarom za koju je krajem 2023. godine, uz pomoć skoro 4000 donatora iz cijele BiH kroz kampanju “I ti možeš biti ta osoba”, prikupljeno 317.000 KM! Naše kolege već dostavljaju neke od vrijednih donacija na Kliniku, koja zahvaljujući inicijativi tuzlanskog influensera Mirza Mustafagić, polako poprima obrise onkološkog centra dostojnog čovjeka”, saopštili su.

Svi sa nestrpljenjem čekaju dan kada će, kako kažu, pokazati šta su zajedničkim snagama i lančanom reakcijom solidarnosti postigli.

”Bila nam je čast sa hiljadama bh. filantropa raditi na ovoj kampanji na transparentan i odgovoran način. Pratite naše mreže u narednom periodu – da dobro ne ostane u sjeni”, dodali su. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje