Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Divan gest ljubitelja životinja u Tuzli: Udružili snage i napravili kućice za napuštene mačke i pse

Preuzmite sliku

Ljubitelji životinja iz Tuzle svojim primjerom pokazali su šta znači briga prema ovim bićima, naročito u noćima kada temperature padaju ispod nule.

Naime, kako volonteri ističu zabrinutost u zajednici prema napuštenim životinjama već dugo vremena postoji.

Upravo iz tog razloga grupa ljubitelja životinja, motivisana zajedničkom ljubavlju prema životinjama, udružila je snage kako bi uticala na živote svojih “četveronožnih prijatelja”.

Volonteri su udružili svoje resurse i vrijeme kako bi napravili kućice za napuštene mačke i pse koji ulicama Tuzle, pružajući im sigurno utočište u hladnim zimskim noćima. Postavljeno je oko 20 kućica u različitim dijelovima grada, od Irca pa sve do Stupina.

“Molimo svoje sugrađane da kućice ne sklanjaju i ne uništavaju ukoliko na njih naiđu. Također smo obavijestili predstavnike grada Tuzle kao i Komunalac o našoj akciji”, istakla je jedna od učesnica akcije, Maja Kunosić.

Organizatorica akcije, Dina Hrustić pozvala je i druge ljubitelje životinja da pokušaju organizovati slične akcije, a kojima će se prema njenim riječima volonteri vrlo rado odazvati.

“Ako uz sebe imate malo suhe hrane, cuke i mace će biti veoma zahvalni ukoliko im malo ostavite u kućicama. Za kraj, hvala mnogo svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli u ovoj akciji”, zaključila je Hrustić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje