Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deset godina postojanja dječijeg hora Lege Artis, u toku upis novih članova

Preuzmite sliku

U Muzičkom obrazovnom centru “Lege Artis” Tuzla, počinje nova umjetnička sezona i to slavljenička po naš najmlađi ansambl Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla koji počinje sa obilježavanjem 10 godina uspješnog djelovanja. 

Prva od aktivnosti obilježavanja ovog značajnog jubilea jeste i prijem najmlađih sugrađana u naše anasmble i to Dječiji hor Lege Artis i Malu školu klavira “Lege Artis”.

Probe ansambala se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom.

Pozivaju se svi zainteresovani mališani uzrasta od 3 do 12 godina da se pridruže i postanu dio naše raspjevane ekipice.

Isto tako u Školu klavira se mogu upisati djeca uzrasta od 4 do 14 godina.

Upis počinje 01.08.2023., a sa radom počinjemo 07.08.2023.godine. Kontinuirano ćemo vršiti upis novih članova svaki ponedjeljak i četvrtak do popunjena kapaciteta.

Dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla, djeluje od 2013. godine, a prethodne sezone se posebno istakao brojim cjelovečernjim koncertima, obilježavaju važnih datuma, učešću na manifestacijama ali i priznanju  Ličnost godine koji nam je dodijelio Radio Kameleon.

Polaznici Škole klavira “Lege Artis” Tuzla su imali brojne nastupe. Naše polaznice Majra Kovčić i Dina Uzunić su osvojile prvu nagradu na Internacionalnom festivalu muzike Skala, Brčko distrikt BiH.

Dječijim horom i školom klavira rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja maestro Jasmin Hasić dok su njegovi asistenti profesori razredne nastave sa iskustvom kako u pedagoškom radu tako i u dugogodišnjem angažmanu u brojnim horskim/pjevačkim ansamblima u Tuzli, prof. Ljiljanka Petrović i prof. Andrea Ilić.

Kako bi dobili sve potrebne informacije o upisu, probama te načinu rada Dječijeg hora i Škole “Lege Artis” Tuzla pozovite na broj telefona 061-679-619.

Pjevamo, sviramo i rastemo zajedno moto je naših najmlađih članica i članova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje