Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Defile bajkera kroz Tuzlu: ‘Bukom motora protiv tišine ALS-a’ (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

U organizaciji Moto kluba ‘Tuzla’ i JKP ‘Pannonica’ na Panonskim jezerima u Tuzli od 6 do 9 septembra održava se ‘Bike Fest 2019’.

Bike Fest i ove godine okupio je veliki broj bajkera iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona ali i brojnih drugih zemalja Evrope kojih je prema riječima organiaztora bilo preko 3.000.

Nakon što su sinoć okupljeni bajkeri uživali u koncertu grupe S.A.R.S. večeras su od 19:00 sati prema prema najavljenom programu upriličili su defile kroz Tuzlu.

Nekoliko minuta prije početka defilea bajkeri su bukom svojih motora pružili podršku Udruženju ‘Neuron’ i tako simbolično grmljavinom iz auspuha digli svoj glas protiv tišine ALS-u na dan borbe protiv ove opake bolesti.

Zbog nešto nepovoljnijih vremenskih uslova ovogodišnji ‘Bike Fest’ okupio je nešto manje učesnika nego je to bio slučaj prošle godine.

Nakon defilea bajkeri će večeras od 20:00 sati ponovo uživati u svirci, a za dobro raspoloženje zaduženi su Killer Face, YU GRUPA, Generacija Bez Kompasa.

“Bike fest Panonika Tuzla 2019” završava 8. septembra, a kompleks Panonskih jezera je postao nezaobilazna destinacija ne samo domaćim gostima, nego i turistima. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,