Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Davor Sučić: Pozivam raju iz Tuzle i TK da zajedno napravimo veliku feštu na Trgu slobode u najluđoj noći

Preuzmite sliku

U prostorijama Ateljea “Ismet Mujezinović” u Tuzli danas je upriličena konferencija za medije, na kojoj je najavljen Javni doček Nove 2023. godine na Trgu slobode u Tuzli, gdje će nastupiti bosanskohercegovački rock sastav “Zabranjeno pušenje”.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović press konferenciju otvorio je citatom iz jedne od kultnih pjesama Zabranjeog pušenja “Pamtim to kao da je bilo danas”:

“Ko igra za raju i zanemaruje taktiku Završit će karijeru u nižerazrednom Vratniku. Mi hoćemo da igramo za raju, ali da pri tome ne zanemarimo taktiku. To i radimo sve ove godine što pokazuju brojni pokazatelji. Uvijek nastojimo da iz dana u dan poboljšavamo kvalitet života građana. Predstoje nam zimski dani koji znaju pomalo biti depresivni. Međutim, mi smo već počeli uveliko sa pripremama povodom nadolazećih praznika na Trgu slobode gdje će mjesec dana biti otvoren “Zimski grad”. Finale cijele priče je svakako doček Nove godine uz Zabranjeno pušenje. Vjerujem da smo u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Tuzla napravili dobar izbor jer su prve reakcije više nego pozitivne” – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 • Pomoćnik gradonačelnika u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić na današnjoj press konferenciji istako je važnost svih aktivnosti koje sprovodi Turistička zajednica Grada Tuzla.

 • “Kroz ove i brojne druge aktivnosti Grad Tuzla je pravi iskreni partner brojih privrednika koji će biti dio predstojeće manifestacije “Zimski grad”. Stvaramo ambijent da nas i tokom zimskih dana posjećuju brojni gosti” – kazao je Lugavić.

  Vođa sastava “Zabranjeno pušenjeDavor Sučić na počektu se zahvalio kako kaže selektoru (op. gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću) na ukazanom povjerenju te kazao kako će ostaviti srce na terenu (bini) sa svojim bendom da opravda ukazano povjerenje.

 • “Tuzla zaista može da bude primjer po mnogo čemu brojnim drugim sredinama u ovoj našoj lijepoj BiH koju mi nažalost najmanje cijenimo. Zabranjeno pušenje u Tuzli je nekako na svom terenu. Ovjde imamo odličnu publiku. Nadati se da će nas vrijeme poslužiti u novogodišnjoj noći to je bitna stvar. Repertoar pjesama sigurno da ćemo prilagoditi kako mlađoj populaciji koji vole naše novije stvati, ali tako i onima nešto starijima da uživaju u našoj svirci. U svakom slučaju biće to to velika fešta za sve generacije. Pozivam raju da zajedno dočekamo Novu 2023. godinu na Trgu slobode u Tuzli.

  Osim Zabranjenog pušenja nastupit će i broni tuzlanski bendovi, kao uvod legendarnom rock sastavu.

  Prema riječima Amre Jaganjac, direktorice Turističke zajednice Grada Tuzla i za 1. januar također je predviđena muzička manifestacija na Trgu slobode dok će 31. decembra sa početkom u 12:00 sati biti organizovan i javni doček Dječije Nove godine. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje