Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Članovi udruženja “Veterani RK Sloboda” u posjeti Muminoviću: Sene zaslužuje svaku pažnju i podršku

Preuzmite sliku

Senad Muminović nekadašnji legendarni košarkaš Sloboda Dite i bivši košarkaški reprezentativac BiH posljednjih nekoliko mjeseci vodi životnu bitku s opakom bolešću.

Naime,  prije nekoliko dana putem društvene mreže Facebook njegov sin Dino Muminović uputio je apel s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za proces liječenja Senada Muminovića.

Sredstva je moguće donirati putm on-line platforme Gofundme, gdje je za svega nekoliko dana prikupljeno nešto više od 13.000 dolara od ukupno 15.000 dolara.

Proslavljenog košarkaša posjetili su i članovi UG “Veterani RK Sloboda” te mu uputili riječi podrške da u najvažnijoj životnoj borbi izađe kao pobjednik.

“Povodom bolesti našeg sugrađanina i veliko tuzlanskog sportiste, Seneta Muminovića UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla su pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za liječenje našeg Seneta. Čovjek koji se košarkom počeo baviti u Tuzli 70ih godina u KK “Partizan” Kreka te sa našim Damirom Cipurkovićem načinio prve košarkaške korake, zaslužuje svaku pažnju i podršku u ovim teškim trenucima. Sene je neko ko je ispratio veliki broj sportsita, koji su prodefilovali kroz naš Mejdan i svi ga znamo kao velikog košarkaša i karakternog sportistu. Sa KK “Sloboda Dita” Tuzla osvajao prvenstva BiH, igrao Kup evropskih šampiona, na jednoj utakmici ubacio 76 poena i bio sportista Grada Tuzla.

Sene je naš, uvijek bio i uvijek će ostati. Rukometaši, veterani s kojima si se družio tokom i poslije karijere su uz tebe i iskreno se nadamo što bržem oporavku.

Puno strpljenja, volje i htjenja žele ti članovi UG “Veterani RK Sloboda” da ustraješ i izađeš iz ovog još jači i snažniji.” navodi se u objavi UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje