Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čista voda i bogata ponuda: Panonska jezera sve privlačnija turistima iz ostatka države ali i regiona

Preuzmite sliku

Prva sunčana nedjelja od zvaničnog otvaranja ljetne sezone opravdava svoja očekivanja. 

Temperature vode u sva tri jezera jutros u 11:00 sati bila je 27 stepeni, na slapovima 26 stepeni celzijusa i saliniteta 35 grama soli u litri vode. Stvarni osjećaj temperature zraka je 34 stepena celzijusa.

Dobra organizacija, čista voda, bogata ponuda hrane i pića, su činjenice koje u grad soli privlače i turiste iz ostatka države ali i regiona.

 • Na društvenim mrežama brojni su komentari građana BiH koji u hvalospjevima komentarišu kompleks Panonskih jezera:

  “Svaka čast kako ste ovo uredili. Mi, u Mostaru, nemamo ni bazen da valja, a imamo i Bunu i Neretvu. Bravo Tuzla!”, navodi Tanja Redžić, dok se već u drugim komentatima navodi da Tuzlaci mogu biti ponosni jer imaju more u centru grada koje vrijedi posjetiti.

  Jučer je kompleks slanih Panonskih jezera u centru Tuzle posjetilo 3.500 gostiju. Iz Panonike su naveli da je četvrtak 2. juna, spasilac Marino Čukić brzom intervencijom na drugom jezeru spasio od utapanja dječaka inicijala V.Dž. ( 2009. godište) bez potrebe angažovanja Hitne pomoći. I jučer je oko 16:45 sati brzom intervencijom u prvom dijelu trećeg jezera, spasilac Maid Huremović spasio od utapanja djevojku inicijala L.B. ( 2004. godište).

 • Podsjećamo, cijena ulaza vikendom 8 KM po osobi a radnim danima 6 KM.

  Iznajmljivanje ležaljke košta 6 i 3 KM, u ovisnosti da li se radi o cjelodnevnoj ili poslijepodnevnoj karti a suncobrana 3 i 1,50 KM.

  Za djecu od 2 do 7 godina karta košta 3 KM.

  Za ulaz na Panonska jezera moguće je platiti i sezonsku ulaznicu koja košta 114 KM a povlaštena (penzioneri, porodice šehida, i poginulih porodica, civilnih invalida) 74 KM.

  U galerijama fotografija, pogledajte kakva je atmosfera vladala danas na Panonskim jezerima. (Foto: A Bešić | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje