Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bogatstvo pjesme i običaja romske kulture i tradicije na Trgu slobode u Tuzli

Preuzmite sliku

Udruženje Roma “Euro Rom” Tuzla organizuje manifestaciju povodom obilježavanja romskih praznika i predstavljanja romske kulture na dostojanstven način bogatim edukativno – zabavnim programom.

Poznati romski bend “Tamburaši” i poznati estradni umjetnici će nastupati na Trgu Slobode u centru Grada Tuzle (kod fontane) gdje će se pjesmom i zabavom prikazati širokom auditorijumu bogatstvo pjesme i običaja romske kulture i tradicije.

@dzigizlatko♬ Originalton – Dzigi Zlatko

“Smatramo da je ovaj događaj od velikog značaja za Rome, koji se po prvi put u ovom formatu realizuje kako u Gradu Tuzla tako i u BiH, da se Romi okupe na jednom mjestu, da se druže sa drugim Romima i ostalim građanima/turistima, i na ovaj način obilježe svoj praznik. Na ovaj način doprinosimo i podizanju kulturnog nivoa Grada Tuzla, i obogaćujemo Grad različitostima, a što je uvijek interesantno publici. Pozivamo građane da nam se 2. augusta u 20:00 sati pridruže na Trgu (kod fontane) da se zajedno družimo, naučimo o romskoj tradiciji i kulturi, i dobro provedemo” – navode iz Udruženja Roma “Euro Rom” Tuzla i dodaju:

“Već vlada veliko zainteresovanje za ovaj događaj što nama u Udruženju koji ovo već dugo planiramo i organizujemo daje vjetar u leđa da se kulturni identitet Roma sačuva od zaborava i prezentuje na pravilan način. Romska muzika i romski melos je najbolji kada ga izvode profesionalci kao što je sada slučaj!!!” – saopćeno je. (Foto: Phralipen)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje