Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez obzira na lokaciju, Brodolom je zaštićen kao autorsko i idejno djelo!

Royal-dragana-menso
Preuzmite sliku

Danas je u motelu Royal u Tuzli održana konferencija za novinare na kojoj je prisutnim pojašnjena dilema oko postojanja dva partya, na dvije lokacije, od strane dvije različite organizacije, istog datuma i pod jednim nazivom: „Brodolom 6\”

\"Royal-dragana-menso\"Naš portal do sada najavljivao je samo jedan Brodolom, onaj koji je u organizaciji Beral Music agencije, Brodolom uz čiju smo organizaciju na razne načine već šest godina manje ili više bili uključeni.

Stoga, za nas nikada nije postojala dilema oko toga šta je orginalno i usitinu ono pravo za što smo se na neki način sve ove godine i emotivno vezali.

Brodolom se seli u Koncertnu Arenu Jezera Modrac 14. jula.Samo za Brodolom radit će se kompletno preuređenje arene, koje će pratiti najnovija zvučna i svijetlosna tehnička oprema, stoga se u koncertnoj areni očekuje oko 10.000 gostiju iz cijelog regiona.

Iako za nas nije bilo dileme od samog početka priprema za Brodolom 6, za druge medije ali i sve one koji žele da prisustvuju ovom eventu, jeste. Brojni članci, demanti na iste, zatim, demanti-demanta, brojni komentari djelovali su u najmanju ruku sve drugo osim organizacije i pripreme za ovaj po svemu sudeći regionalni spektakl.

Naime, Brodolom jeste krenuo sa mola Restorana Robinzon te je posljednjih pet godina održavan na istom, napominjemo da se zadnje dvije godine tražilo drugo rješenje, ali pomenuti restoran nikad nije bio organizator, nego samo prostor za održavanje događaja! Mol Restorana se i proširio zahvaljujući Brodolomu, ali i radi svoje finansijske koristi po pitanju ugostiteljstva. S obzirom da je posljednje godine došlo do ogromnih gužvi na ulazima što je izazvalo nezadovoljstva Brodolomaca, da bi izbjegli potencijalne opasnosti i ugrožavanja sigurnosti prisutnih, odlučili smo promijeniti lokaciju i osigurati bezbjedniji i za klasu kvalitetniji party u koncertnoj areni jezera Modrac.\” istakla je suvlasnica agencije Dragana Gagro Berberović.

Inače agencija \”Beral music\” iza sebe ima preko 200 uspješno organizovanih događaja i koncerata od kojih većina spada u kategoriju najboljih i najvećih do sada održanih u našoj zemlji.

\"brodolom-auto\"

Autor Brodoloma i idejni osnivač istog je Mensur S. koji je prije šest godina organizovao Party za uži krug prijatelja. Obzirom da dobra ideja i zamisao brzo napuste prvobitne okvire tako je i Brodolom za samo par godina postao regionalno prepoznatljiv Party i prije svega brend koji je od lokalnog nivoa prerastao u regionalni, stoga i promjena lokacije bila je očekivan potez organizacije ovog eventa.

Na konferenciji je predočen i dokmuent, odnosno „Zaštita autorskog i idejnog djela\” koje je vlasništvo agencije Beral Music a odnosi se na „Brodolom\” kao prepoznatljiv event i brend. Dakle, bez obzira na lokaciju na kojoj se event održava Brodolom je samo jedan i samo na jednom Brodolomu gosti će moći konzumirati Red Bull brodove po kojima je ovaj event dobio i ime.

Na Brodolomu će nastupiti Mark Knight, DJ koji je resident poznatog kluba „Space\” na Ibizi i samo nekoliko dana prije Brodoloma nastupit će na Amsterdamskom „Sensation whitu\” što dovoljno govori o kvalitetu imena ovog svjetski poznatog DJ-a.

Na kraju konferencije iz Beral Music-a najavili su i koncert Zdravka Čolića 30.Juna u 20:30h. Prvih 5000 ulaznica po cijeni od 10KM je već rasprodano stoga, požurite i obezbjedite sebi mjesto za ovaj po svemu sudeći veliki spektakl.

Sve informacije vezane za Brodolom6 možete pratiti na: Oficijelnom web portalu i Facebook fan stranici

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: