Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bajramski vikend u Tuzli: Ispijanje kafe, šetnja gradom i Panoramski točak izbor su mnogih građana

Preuzmite sliku

Proljeće je za mnoge najdraže godišnje doba, vrijeme kada se priroda budi s obzirom na to da nam nakon duge i hladne zime dolaze ljepši, sunčaniji i topliji dani.

Drugog dana ramazanskog Bajrama i prvog dana vikenda Tuzlaci i oni koji borave u gradu soli koriste lijepo vrijeme za predah u šetnji ulicama grada.

Tuzla je već godinama prepoznata ljetna destiancija a obzirom na brojne aktivnosti koje se organizuju i tokom proljeća ta granica bi mogla biti pomjerena na proljetni period kao turistička uvertira u sezonu kupanja na Panonskim jezerima koji iz godine u godinu privlače veći broj turista.

Dok odrasli uživaju u šetnji i kafi na suncu, mališani razigrano trče po Trgu slobode a interesovanje za novu atrakciju, Panoramski točak je izuzetno veliko, pa se red oni koji grad žele vidjeti iz druge perspektive proteže duž trga.

Vezano | Redovi ispred nove atrakcije: Velika zainteresovanost za Panoramski točak

Meteorolozi za naredne dane prognoziraju oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom i grmljavinom, pa ćemo za više sunčanih dana očigledno morati sačekati mjesec maj. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,