Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Audicija za prijem muških glasova u mješoviti hor “lege artis” Tuzla

Preuzmite sliku

Horsko pjevanje ima nekoliko blagotvornih učinaka na zdravlje, pokazalo je istraživanje Univerziteta Goteborg, jer osim što popravlja raspoloženje, tjera vas na pravilno disanje koje je još efikasnije zbog usklađivanja velikog broja glasova.

Štaviše, pokazalo se da su učinci jednako snažni kao vježbanje joge s naglaskom na ispravno disanje. Prilika je da i građani našeg grada prije svega osobe muškog spola koje se rijeđe odlučuju da pristupe nekom od ansambala, odluče se pojaviti na audiciji Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla koja će se održavati u nekoliko termina.

Za pjevanje u horu nije potrebno nikakvo muzičko predznanje osim dobre volje, spremnosti na redovne dolaske na probe (dva puta sedmično od po sat i trideset minuta u večernjim satima). Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla postoji u našem gradu preko 10 godina i jedan je od muzičkih kulturnih brendova grada Tuzla sa preko 14 međunarodnih nagrada sa raznih međunarodnih horskih festivala.

Organizator i utemeljitelj dvije velike manifestacije Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“ Tuzla i Tradicionalni novogodišnji koncert. Ansambl trenutno broji 40 članova različitih uzrasta od učenike do penzionera a prepoznatljiv je po karakterističnom repertoaru i sjajnoj atmosferi kako na probama tako i na svim nastupima gdje se pojave članovi ovog ansambla. Ansamblom od samog osnivanjaa rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, maestro Jasmin Hasić.

Pored audicije za muške glasove, vršit će se prijem i ženskih glasova u nešto manjem broju. Audicije za prijem članova održat će se u nekoliko termina i to 05. i 08. septembra 2022. godine a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti rezervaciju termina na broj telefona 061-679-619.

Audicije će se održavati u prostorijama Lege Artis-a, Kaldrma br. 2 (preko puta Jalske džamije).

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,