Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Suada iz Tuzle kako bi po prvi put čuo unukov glas

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Suada Derviševića iz Tuzle. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040 kojim donirate 2 KM, broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Suad je sa 37 godina starosti počeo nositi slušni aparat, a unazad dvije i pol godine je potpuno izgubio sluh. I to upravo u vrijeme kada mu se rodio unuk, te mu najteže pada što ne može čuti njegov glas.

Čitajući jedan od dnevnih listova, naišao je na članak u kome je pisalo da su Senadi i njenom sinu Adnanu, ugrađeni kohlearni implantati u Turskoj, te da sada oboje čuju, a sve zahvaljujući Pomozi.ba organizaciji.

Suad se po riječima njegove supruge Senke toliko obradovao i počeo skakati kao malo dijete, rekavši joj: “Senka, i za mene ima nade, molim te, nazovi ovu organizaciju, možda i meni mogu pomoći da i ja bar malo čujem”.

Pomozimo Suadu da izađe iz svijeta tišine i da se više ne osjeća manje vrijednim. Za njegovu operaciju ugradnje kohlearnog implantata u Turskoj potrebna su sredstva u iznosu od 13.000 eura.

Suadu možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org kao i putem žiro računa ili PayPala Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,