Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Brčkom moguća trajna zabrana rada privatnih fakulteta

diplome-brcko
Preuzmite sliku

Popularno

Licenca ističe početkom naredne godine

diplome-brckoPredstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Momčilo Poljić je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je Apelacijsko povjerenstvo Brčko distrikta donijelo rješenja u kojem stoji da su žalbe Europskog i Internacionalnoga sveučilišta u potpunosti neutemeljene te je naloženo da se postupi na temelju rješenja Odjela za obrazovanje.

Rješenjem Odjela za obrazovanje ovim privatnim sveučilištima je naloženo da u roku od 30 dana dostave prethodno traženu dokumentaciju kako bi se izvršila kontrola rada ovih visokoškolskih ustanova u Distriktu.

Javnost je upoznata s događanjima u vezi sa radom privatnih visokoškolskih ustanova, konkretno Europskoga i Internacionalnoga sveučilišta u Brčkom. Žalbe koje su ova dva sveučilišta podnijela Apelacijskom povjerenstvu su neutemeljene i u potpunosti se odbijaju“, istaknuo je Poljić.

Dodao je kako se u rješenju također nalaže da ukoliko ono ne bude izvršeno u cijelosti Odjel će sukladno Zakonu o visokom obrazovanju izdati rješenje o trajnoj zabrani rada, a kasnije idu i druge pravne posljedice koje su zakonom predviđene.

Poljić se zahvalio suradnicima, predstavnicima medija i svima koji su objektivno sagledali i prenosili događanja glede ove problematike u proteklom razdoblju te je pozvao visokoškolske ustanove da surađuju s Odjelom jer je isti nadležan kontrolirati njihov rad sukladno zaključcima Vlade i Skupštine, kao i članku 33. Zakona o visokom obrazovanju koji ga zakonski obvezuju da izvrši nadzor rada visokoškolskih ustanova.

Poljić je naglasio da su sve prethodne radnje i postupci bili s ciljem da se u visoko obrazovanje u Brčkom uvede reda iskazujući očekivanja da će visokoškolske ustanove postupiti po rješenju te da drugoga izbora nemaju.

S obzirom da navedena sveučilišta imaju privremenu dozvolu za rad Poljić je istaknuo da im licenca ističe početkom 2014. godine. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: