Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Austriju stigla zima, snježni pokrivač preko 40 centimetara! (FOTO)

zima-austrija
Preuzmite sliku

Popularno

U Austriju je tokom noći stigla “zima” sa snijegom, a snježni pokrivač je u nekim dijelovima zemlje prouzrokovao probleme u saobraćaju.

zima-austrija

Mjesta Radstadt i Kriml, na teritoriji pokrajine Salzburg, osvanula su jutros sa snježnim pokrivačem visine od osam centimetara, a na planinama Oertauern i Sonnblick, snježni pokrivač je dostigao visinu od čak 42 centimetra.

Do problema u saobraćaju došlo je na autoputu Tauernautobahn (A10) gdje je ispred Tauerntunela, na sjevernom ulazu, napadalo 35 centimetara snijega, pa su mnoga vozila bez zimske opreme proklizavala, javio je Tanjug.

U toku noći se također dogodilo i više saobraćajnih nesreća bez ljudskih žrtava, zbog kojih je autoput morao biti privremeno zatvaran.

I na putu Rauriserlandstrasse u toku noći na tri sata bio je zatvoren put jer je, zbog nedostatka zimske opreme, 40 vozila ostalo na putu.

austrija-zima2

I austrijska željeznica morala je jutros da obustavi saobraćaj kroz Enstal zbog snijega i drveća koje je palo na prugu.

Između mjesta Grebming i Eben stali su vozovi, a umjesto njih putnike prevoze autobusi.

Put Grosglocknerhochalpenstrasse je zatvoren, kao i Kachbergbundesstrasse – zbog drveća koje je popadalo, a na brojnim saobraćajnicama na planinama uvedena je obaveza korištenja lanaca.

austrija-zima3

I u pokrajini Tirol je na planinama pao prvi veći snijeg, zbog kojih je, naprimjer, naplatna rampa i saobraćajnica koja vodi ka njoj, na visini od više od 2.509 metara morala biti zatvorena.

Fena / Depo / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: