Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Promovisano 117 učenika generacije 2012 / 2013

ucenici-generacije
Preuzmite sliku

Popularno

Na jedanaestoj manifestaciji proglašenja najboljih učenika generacije u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona, danas je u BKC-u ovo značajno priznanje dobilo 117 učenika.

ucenici-generacije

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, svečano su danas u BKC-u Tuzla promovisali učenike generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, koji su postigli zapažene rezultate svojim znanjem, trudom i radom u obrazovanju i učenju u školskoj 2012/13. godini

Na manifestaciji je promovisano 117 učenika, od toga 86 iz osnovnih, a 31 iz srednjih škola. Učenicima su kao nagrade, pored knjiga, obezbijeđene i jednokratne stipendije u visini od 100,00 KM.

Čestitke najuspješnijim učenicima na početku svečanosti uputio je ministar Adem Šehidić, te je učenicima uručio priznanja i poželio sreću na putu do novog znanja i novog svijeta. “Vi ste naše nadanje. Naša ste budućnost. U vas vjerujemo. Imat ćemo koliko je potrebno strpljenja dok postanete to nešto veliko i lijepo čemu vas vodi vaša žeđ za znanjem”, kazao je minister Šehidić.

Pored ministra, nagrade je učenicima generacije osnovnih škola uručio Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

U okviru ove manifestacije kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici, profesori, direktori škola i prijatelji izveden je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili učenici Osnovne škole “Kreka” Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: