Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljamo: Dokumentarni film “Dnevnik jednog hadžije”(VIDEO)

dnevnik.jednog-hadzije
Preuzmite sliku

Popularno

Dokumentarac “Dnevnik jednog hadžije” Adisa Hasakovića prikazat će više TV stanica

dnevnik.jednog-hadzijeDokumentarni film “Dnevnik jednog hadžije” autora Adisa Hasakovića prikazat će nekoliko bosanskohercegovačkih TV stanica i jedna regionalna nekoliko dana od završetka produkcije, saopćila je agencija Media Content Management (MCM) iz Sarajeva.

Zasad će biti prikazan na MTV Igman 13. oktobra u 23 sata te dan kasnije u 18.30 sati, na Hayatu plus na Bajram u 12 i 23 sata u okviru bajramskog programa, te istog dana na NTV IC Kakanj u 10 sati.

RTV Novi Pazar prikazivat će ga od 15. do 19. oktobra a TV Visoko u srijedu u 21 sat, kada će prije samog prikazivanja filma biti upriličen razgovor s autorom.

Na nagovor prijatelja, vodio sam dnevnik s hadža kojeg sam obavio prošle godine. Prvobitna zamisao je bila da se uradi knjiga, međutim, nakon što sam “Dnevnik jednog hadžije” priveo kraju, shvatio sam da se radi zapravo o nekoj vrsti eseja koji više liči na scenarij za film nego na štivo za knjigu – kaže autor.

Zahvaljuje cijeloj ekipi na projektu, Uredu za hadž Islamske zajendice BiH, Udruženju hadžija Zulhulejfa iz Novog Sarajeva, koji su ustupili autentične snimke s prošlogodišnjeg hadža, kompaniji Vispak, kao i Monting GmbH iz Njemačke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: