Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovako izgleda “Upitnik” za popis stanovništva

popis-stanovnistva
Preuzmite sliku

Popularno

Agancija za statistiku Bosne i Hercegovine povodom predstojećeg popisa stanovništva upriličila je prezentaciju za predstavnike medija sa područja Biljeljine, Zvornika, Tuzle, Vlasenice i Ugljevika.

popis-stanovnistva

Osnovni cilj prezentacije je da se predstavnicima medija pruže sve potrebne informacije, a koje će novinari objektivno i nepristrasno prenjeti građanima putem sredstava informisanja izjavila je Mirsada Adembegović savjetnik za odnose sa javnošću agencije za statistiku BiH.

Obzirom da je ovo najznačajniji događaj za našu državu u ovoj godini, poželjno je da se građani upoznaju sa popisnim materijalima kako bi spremno dočekali popisivače. Na web stranici www.popis2013.ba objavljeni su dokumenti koji će se koristiti prilikom popisa stanovništva i domaćinstava u BiH. Popis stanovništva će se održati od 1. do 15. oktobra tekuće godine.

popis-stanovnistva1

Prvi preliminarni rezultati očekuju se 90 dana nakon popisa stanovništva a konačna obrada svih podataka će se raditi do sredine 2016 godine istakla je Mirsada Adembegović.

Iz agencije za statistiku Bosne i Hercegovine apeluju na sve građane da se na vrijeme upoznaju sa obrascima i uptnicima kako bi spremni dočekali predstojeći popis.stanovništva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: