Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglas: Besplatno stanovanje za seksualne usluge, djevojci ili dvjema

sex7
Preuzmite sliku

Popularno

U broju 1056 Super oglasa objavljenom u petak, 23. marta, izašao je oglas u kojem se izdaje stan u Kantonu Sarajevo mladim djevojkama u zamjenu za seksualne usluge.

\"sex7\"Oglašivač nudi \”besplatno stanovanje za seksualne usluge, mladoj djevojci ili dvjema, uz besplatnu ekstra dobru hranu, voće i sokove, u četverosobnom stanu sa 2 kupatila, korištenje interneta, kablovske, 3 balkona.\” 

Portal Radiosarajevo.ba je kontaktirao uredništvo Super oglasa iz kojeg su nam kazali kako je oglašivač platio oglas i da je i njima \”bilo malo neugodno zbog oglasa\”.

Na upit kako je moguće da je oglas ovakve vrste objavljen, dobili smo odgovor da je \”oglas objavljen jer je plaćen. Oglašivač je platio oglas, pa je zato boldiran, malo smo ga samo skratili i to je to\”.

Po pravilniku navedenom na stranici Super oglasa u nije dozvoljeno objavljivati oglase, koji nisu u skladu sa Uslovima oglašavanja. U članu 4. Uslova oglašavanja se navodi da \”Oglašavanje mora biti legalno, pristojno, istinito, pravedno i pošteno\”.

\"SeksualneBudući da je oglas, u najmanju ruku sporan, a moguće i krivično djelo (navođenje na prostituciju), upitali smo predstavnika Super oglasa da li su ovaj oglas (i njemu slične) prijavili policiji. Naš sagovornik nam je odgovorio da nisu i upitao nas \”A šta je tu nama sporno?\”

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je policiju, tj. glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo Irfana Nefića kojem smo predočili dati slučaj.

Zamoljeni smo da pošaljemo navedeni isječak iz novina (što smo i učinili, putem e-mail poruke), a Nefić nam je rekao kako će našu prijavu zvanično proslijediti Sektoru za krim-policiju, Odjeljenju za posebne namjene.

Više puta smo pokušali kontaktirati osobu čiji je broj telefona naveden u oglasu. Na naše pozive niko nije odgovorio…

(KLIK na fotografiju oglasa za prikaz u većem formatu)

Izvor: Radiosarajevo.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: