Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Naser Keljmendi uhapšen na Kosovu

kljemendi
Preuzmite sliku

Popularno

Kosovska policija uhapsila je sinoć kontroverznog biznismena Nasera Keljmendija. Akcija hapšenja Keljmendija, prema navodima TV Vijesti, izvedena je kasno sinoć.

kljemendiNedavno je direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope Zlatko Miletić saopštio da je u toku nova akciju kojoj je cilj hapšenje Nasera Keljmendija.

Mi znamo gdje se trenutno nalazi ta osoba i projekt Besa nastavlja se kroz projekt Argos, koji će trajati dvije godine i koji će biti usmjeren upravo na takve poput Nasera Keljmendija“, kazao je Miletić 24. aprila.

On je tada rekao da ne može reći u kojoj se zemlji Keljmendi nalazi, što je ponovio i kada je upitan da li se on nalazi na Kosovu.

U septembru je Miletić rekao da su policijske agencije u Bosni i Hercegovini i regiji pokušale učiniti sve da uhapse Nasera Keljmendija, osumnjičenog za trgovinu drogom i druga teška krivična djela, prenose Vijesti.me

Sud Bosne i Herecegovine BiH je u septembru prošle godine raspisao međunarodnu potjernicu za Naserom Keljemndijem i više osumnjičenih lica u okviru akcije “Lutka”.

Odluka Suda donesena je na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH.

Keljmendi je državljanin BiH, a nalazi se na crnoj listi američkog State Departmenta, podsjeća CdM. (Vijesti.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: