Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon osam dana izvučeno tijelo njemačkog državljanina iz rijeke Une

potraga-nijemac
Preuzmite sliku

Popularno

Tijelo njemačkog državljanina Winteried Trumpera (66), koji se utopio još 1. maja na Troslapu u naselju Ripač kod Bihaća dok je sa troje prijatelja vozio kajak na rijeci Uni, danas je konačno izvučeno iz podvodne špilje.

potraga-nijemacSnažna vodena masa usisala je kajak s Trumperom u pukotinu na dnu, a zbog snažne vodene matice i visokog vodostaja, te opasnosti po ronioce, tijelo se nije moglo do danas izvući.

Od utorka su trajale pripreme za izvlačenje, u kojima su policiji pomagali i pripadnici Oružanih snaga BiH i Civilne zaštite. Samo izvlačenje danas je trajalo 14 sati, a provedeno je preusmjeravanjem vodotoka rijeke Une i izgradnjom potpornog zida od vreća s pijeskom, čime je smanjen nivo vode do mjere da ronioci mogu prići otvoru.

“Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) nadljudskim naporima uspjeli su iz špilje duboke preko 6 metara izvući tijelo njemačkog državljanina.

Posebne zasluge imaju ronioci Avrudin Muminović i Mirzet Šušnjar, koji su izvukli tijelo rizikujući i svoje živote”, kazao je zamjenik komesara Policije USK-a Marijan Šimić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: