Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbogatija bosanka ljubi najboljeg boksera svijeta Vladimira Klička?

sanela-jenkins
Preuzmite sliku

Popularno

Sanela Diana Jenkins, poznata sarajevska poduzetnica i humanitarka, na čije žurke na Beverly Hillsu dolazi svjetski džet-set, ovih dana je dovedena u vezu sa Vladimirom Kličkom, najboljim bokserom svijeta.

\"sanela-jenkins\"Da je Sanela Jenkins nakon razvoda sa bogatim bankarom pronašla novu ljubav, može se ovih dana čuti u sarajevskim kuloarima koji su bliski ovoj sarajevskoj bogatašici sa američkom adresom. Njen novi izabranik je navodno najbolji bokser svijeta Vladimir Kličko, poznat pod nadimkom doktor Čelični Čekić, piše u novom broju Slobodne Bosne.

Iako nema zvanične potvrde da su svjetski proslavljeni bokser Kličkoi Jenkinsova u vezi, prijatelji koji su ih poznaju tvrde da su ih viđali u vrlo prisnom zagrljaju, vidno raspoložene. Ova društveno angažovana bogatašica i čest gost džet- seterskih žurki rijetko govori o svom intimnom životu. Međutim, njeni prijatelji tvrde da je ona u posljednje vrijeme raspoloženija nego ikad.

Jenkins se razvela od supruga prija dvije godine. Nakon 11 godina braka ostavila je Rogera Jenkinsa, bogatog britanskog bankara. U braku s milionerom Rogerom, Sanela je provela deset godina i iz tog braka ima dvoje djece.

\"sanela-srebrenica\"Prijatelji Jenkinsovih tvrde da je odnos ovog bračnog para počeo da puca kada su se iz Velike Britanije preselili u Kaliforniju, gdje imaju 17 miliona eura vrijednu kuću s pogledom na plažu Malibu. Nakon razvoda Sanela je kupila novu rezidenciju na Beverly Hillsu, piše Slobodna Bosna.

Sanela Diana Ćatić (udato Jenkins) je rođena Sarajka, a u London se doselila kada je počeo rat u Bosni. Tada nije znala ni riječ engleskog, ali je bila odlučna u namjeri da uspije. Išla je u večernju školu, učila jezik i vremenom pokrenula nekoliko sopstvenih poslova, piše Slobodna Bosna.

Kličko je šampion svijeta u teškoj kategoriji. Njegov brat Vitalij je također profesionalni bokser i ovaj dvojac je nesumnjivo najpopularniji u svijetu boksa. Njihov otac je bio vojno lice, zadužen za upravljanje nuklearnom elektranom Černobil nakon katastrofe. Pošto mu je dijagnosticiran rak, cijela porodica se preselila u Kaliforniju. Osvajač je četiri od pet najznačajnijih šampionskih naslova u teškoj kategoriji.

Posjeta generalu Divjaku

\"DivjakKrajem jula prošle godine Jenkins je u Beču privatnim avionom posjetila generala Jovana Divjaka, koji je uhapšen u Beču na osnovu potjernice Srbije, koja je na sve načine nastojala dokazati Divjakovu odgovornost u slučaju \”Dobrovoljačka ulica\”.

U njenom društvu je bio svjetski bokserski šampion Vladimir Kličko, s kojim se ovih dana Sanela dovodi u vezu. Jenkinsonova je u to vrijeme alarmirala svjetsku javnost i poznate ličnosti da pomognu generalu Divjaku kako bi se vratio kući u Sarajevo. Kličko je tom prilikom razgovarao sa Divjakom o ratu u BiH, ratnim dešavanjima u Sarajevu i već tada se vidjelo da ima informacije o ratnoj tragediji Bosne i Hercegovine.

Na sarajevskom aerodromu, nakon višemjesečnog prisilnog boravka u Beču, general Divjak je izjavio: \”Zahvaljujući Saneli, ja sam večeras u Sarajevu\”!

Depo/Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: