Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na povratku iz Zenice: Bh. navijači kamenjem napadnuti u Doboju, jedan povrijeđen (FOTO)

doboj-razbijeno-auto
Preuzmite sliku

Popularno

Jedan od njih je kamenom povrijeđen u glavu i prevezen u službu hitne pomoći u Doboju, gdje je zbrinut.

doboj-razbijeno-auto

Navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su se vraćali sa utakmice BiH – Slovačka iz Zenice, sinoć su poslije pola noći u Doboju, na raskrsnici magistralnog puta M-17 i ulice „Svetog Save” doživjeli više napada i kamenovanja. Prema informacijama CJB Doboj, njih su kamenovala trojica maloljetnika, za kojima policija traga, a koji su nakon napada pobjegli u žbunje na obalama rijeke Bosne.

– Prvo nam se obratio nepoznati čovjek koji je izjavio da mu je vozilo kamenovano, a kada je policijska patrola stigla na lice mjesta, oštećenog nije zatekla. Radi se o navijaču iz Srebrenika. Nasilnici su potom kamenovali još tri vozila u kojima su bili navijači BiH reprezentacije i to „Mercedes” i dva vozila „kombi Mercedes” u kojima su bili navijači iz Tuzle i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine”.

kombi-razbijen-doboj

Jedan od njih je kamenom povrijeđen u glavu i prevezen u službu hitne pomoći u Doboju, gdje je zbrinut. Potom mu je pomoć ukazana i na odjeljenju otorinolaringologije u Općoj bolnici „Sveti apostol Luka” u Doboju iz koje je iste noći otpušen kući – izjavio je dežurni operativni u CJB Doboj.

Isti izvor je izjavio da policija traga za maloljetnim osobama koje su nakon kamenovanja pobjegle u nepoznaom pravcu.

Kako je javila Srna, policija traga za licima koja su sinoć bacila kamenje na kolonu vozila u Doboju, koju su formirali navijači pri povratku iz Zenice sa fubalske utakmice BiH i Slovačke, rečeno je u dobojskom Centru javne bezbjednosti /CJB/.

automobil-razbijen-zenica

Nepoznata lica bacila su kasno sinoć kamenje na kolonu vozila, u kojoj su bili navijači i tom prilikom jedno lice iz Srebrenika je lakše povrijeđeno, a tri vozila su oštećena.

Portparol CJB-a LJerka Stanimirović rekla je Srni da je Policijskoj stanici Doboj jedan sinoć oko 23.40 časova prijavljeno da su nepoznata lica bacila kamenje na kolonu vozila na raskrsnici magistralnog puta Zenica – Brod i Ulice Svetog Save, na jednom od ulaza u Doboj.

“Policija je odmah izašla na lice mjesta ali je, pošto se kolona vozila udaljila, obišla benzinske pumpe pored magistralnog puta. Na dvije je pronašla oštećena vozila i tu je došla do saznanja šta se dogodilo”, navela je Stanimirovićeva. (Dnevni Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: