Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvadrat stana u Budvi premašio basnoslovnih 2.300 eura

budvaAvala
Preuzmite sliku

Popularno

U Crnoj Gori je u drugom kvartalu ove godine prodato 147 stanova

\"budvaAvala\"Prodaja novoizgrađenih stanova u Crnoj Gori je sve slabija, ali cijene metra kvadratnog ne padaju u skladu sa potražnjom.

U Crnoj Gori je u drugom kvartalu ove godine prodato 147 stanova, od čega u Podgorici 104, u Baru 14, Budvi 11, Nikšiću osam, a ostalim gradovima ukupno 10.

Prema podacima Zavoda za statistiku (Monstat), od aprila do kraja juna kvadrat stana prosječno je koštao 1.053 eura, dok je od januara do kraja marta ove godine koštao 1.209 eura.

U odnosu na prvi kvartal, u Podgorici je cijena niža za oko stotinu evra i iznosi 1.087 eura, dok je u Budvi u porastu i košta 2.311 eura.

Stanovi u Budvi su četiri puta skuplji nego u Nikšiću, gdje je prosječna cijena kvadrata 578 eura.

Broj prodatih novosagrađenih stanova u drugom kvartalu ove godine manji je za 26,5 odsto u odnosu na prva tri mjeseca, dok je njihova prodajna cijena niža za 12,9 odsto, pokazuju najnoviji podaci Monstata.

Podaci Monstata pokazuju da je najveća prosječna cijena stanova novogradnje u drugom kvartalu ugovorena u Opštini Budva.

Prošle godine zabilježen je rast cijena kvadrata novog stana za 2,8 odsto u odnosu na 2010. godinu, dok je broj prodatih novosagrađenih stanova istovremeno opao za 24 odsto.

SRNA / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: