Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koristio Facebook za otmice i prodaju indonezijskih djevojčica

otmica indija
Preuzmite sliku

Popularno

Kada je 14-godišnja djevojčica dobila zahtjev za prijateljstvo od starijeg muškarca na Facebooku, kojeg nije poznavala, i prihvatila ga iz radoznalosti, nije ni sanjala da će joj taj jedan klik zauvijek promijeniti život. Facebook prijateljstvo pretvorilo se u brutalnu priču.

otmica indijaTinejdžerka je brzo pala na laskanje starijeg momka. Ubrzo su razmijenili brojeve telefona te su počeli razmjenjivati sms poruke. Uvjerio ju je da se nađu na aleji te je školarka mislila kako se radi o vrlo šarmantnoj osobi. Dogovorili su se za novi susret. Majci je rekla kako ide u posjetu bolesnoj prijateljici, a otišla je s njim.

Davdesetčetverogodišnji muškarac, koji se predstavio kao Yogi, odvezao ju je u Bogor, koji je udaljen sat vremena od njenog grada. Kada su stigli, zaključao ju je u malu sobu sa najmanje pet djevojčica uzrasta od 14 do 17 godina, kazala je ova mlada Indonežanka u intervjuu za The Associated Press.

Bila je drogirana i silovana konstantno. Nevinost je izgubila u prvom nasilnom napadu.

Nakon jednosedmične torture, Yogi joj je rekao kako je prodana te da će je poslati na otok Batam, poznat po oronulim kućama i turizmu u okviru kojeg nude seks sa djecom. Mušterije su muškarci koji čamcima dolaze iz Singapura.

Preklinjala je da je pusti kući. Pretukao ju je i rekao joj da ušuti ili će je ubiti. Ali, ipak je nije odveo, jer nije imao novac za kartu, te ju je ostavio na autobuskoj stanici, nakon čega su je spasili mještani.

Ljuta sam i ne mogu prihvatiti to što mi je uradio“, rekla je djevojčica koja više ne ide u školu, jer je direktor te škole izjavio kako im je pokvarila ugled.

Od 129 nestale djece, koliko je prijavljeno Državnoj komisiji za zaštitu djece Indonezije, za njih 27 se vjeruje da su oteti nakon što su se sastali sa Facebook “prijateljem”. Jedno od njih je pronađeno mrtvo.

Prema podacima ECPAT-a (Međunarodne organizacije za zaštitu djece) svake godine između 40.000 i 70.000 djece u Indoneziji su žrtve prostitucije, pornografije ili trgovine ljudima.

Na ove slučajeve upozorio je i State Department SAD-a.

Tuzlanski.ba / Klix.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: