Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bizarno: Parkirao vozilo nasred Vječne vatre (FOTO)

parkiranje-sarajevo1
Preuzmite sliku

Popularno

Nepoznati muškarac luđački se provezao kroz Ferhadiju, parkirao “Mercedes” nasred Vječne vatre, i odšetao… Brzom akcijom izbjegnuta tragedija.

parkiranje-sarajevo1

“Čovjek je automobil naslonio na Vječnu vatru, izašao, mirno obukao jaknu i otšetao na drugu stranu ulice. Usput je pljuvao na vozila. Ne znam zašto, valjda je nešto nervozan”, priča nam jedan od očevidaca nakon što je vatra ugašena i izbjegnuta tragedija širih razmjera.

“Mi došli, auto počela zahvatati vatra! Uzmemo aparat od nekog taksiste i krenemo gasiti! U to dođoše vatrogasci…”, prepričava jedan od policajaca kolegi koji je tek došao na uviđaj bizarnu situaciju koja se dogodila u “špici”, u vrijeme kada je oko Vječne vatre veliki broj prolaznika.

parkiranje-sarajevo12

U vrijeme kada smo došli na lice mjesta, vatra je tek ugašena, ali je iz spomenika oslobodiocima Sarajeva 1945. nastavio da šiklja plin čiji se miris osjetio.

“haj'mo maknite se svi, plin još curi! Hoćete da svi odletimo uzrak?!”, upozorava nas jedan od policajaca a u tome dolazi i ekipa “Sarajevogasa”.

“Brzo! Trči do ventila!”, jedan od radnika “Sarajevogasa” govori drugom, dok ovaj trči iza s ključevima kako bi došao do ventila. Plin je isključen, vatrogasci odlaze.

“Hajd’ što je sve moglo eksplodirati, ali lik je došao kroz Ferhadiju! Izašao i otišao. Bio je u trenerci, ćelav, i imao je crnu jaknu. MIslim da je čak sad bio tu, vidio šta se dešava i otišao dalje”, prepričava nam jedan od uznemirenih očevidaca dok policajci trakom osiguravaju područje…

Slobodna Bosna

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: