Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Anonymousi organizovali napade: Izraelska vojska izgubila cyber rat

anonymus-palestine1
Preuzmite sliku

Popularno

Iz Ureda za odnose s javnošću Vojske Izraela (IDF) saopćeno je da njihova službena stranica ne radi zbog tehničkih problema. Naime, internet stranicu IDF-a napala je grupa hakera koji se nazivaju Anonymous.

anonymus-palestine1

Međunarodna hakerska grupa Anonymous započela je cyber rat pod nazivom “OpIsrael” protiv izraelskih institucija. Cyber napadi su počeli u znak protesta zbog napada na Gazu. Anonymous su napali web stranice i drugih važnih izraelskih institucija.

Grupa Anonymous predvodi cyber kampanju protiv Izraela promovišući videa i saopćenja u kojima snažno osuđuju napade u Gazi.

Ističući da neće sjediti skrštenih ruku dok djeca u Gazi umiru, Anonymousi su saopćili: “Prestanite bombardavati Gazu. Milioni Palestinaca i Izraelaca su u strahu. Nećemo mirno gledati krvoproliće koje cionistička država sprovodi nad nedužnim ljudima. Mi možemo razbiti vaše sigurnosne i kontrolne mehanizme.”

Inače, Anonymousi su na svaku napadnutu stranicu kao pozadinu stavili fotografiju ubijene palestinske djece i srušenih objekata.

Ova hakerska grupa je pronašla način za pristup mailovima i društvenim mrežama oko pet hiljada izraelskih zvaničnika među kojima se nalazi i glasnogovornik izraelske vojske Benyamin Gantz. Anonymous su do sada napali preko 700 web stranica među kojima su i stranice Programa za međunarodni razvoj Ministarstva vanjskih poslova Izraela, partije Kadima, Centralne banke Izraela i stranicu općine Tel Aviv.

Anadolija / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: