Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Anesa K. u borbi za Kongres SAD-a: Bosanci vole oboriti sve rekorde!

anesa-kajtazooovic
Preuzmite sliku

Popularno

Mlada Bosanka Anesa Kajtezović, poslanica parlamenta američke savezne države Ajove, krenula je u kampanju za mjesto u Kongresu SAD-a.

anesa-kajtazooovic

Nada i vjera

Ova rođena Bišćanka s 24 godine ušla je u parlament Ajove, a sada, tri godine kasnije, kreće u ambicioznu kampanju za mjesto poslanika u američkom parlamentu.

– Puno smo uspjeli za kratko vrijeme, jer smo mi narod pun nade i vjere u budućnost. Rekli su mi, prije nego što sam pobijedila u Ajovi, da sam mlada i da čekam svoju šansu. Nisam ih poslušala i u utrku na državnom nivou Ajove krenula sam sa 24 godine i na kraju pobijedila – kazala je Kajtezović pred nekoliko stotina državljana BiH u Sent Luisu.

Ona je dodala da se situacija ponavlja i sada kada se želi kandidirati za američki Kongres.

– Isto mi kažu da sam mlada i da malo sačekam. No, potječem iz naroda koji ne voli čekati, mi volimo krenuti odmah i oboriti rekorde koje možemo. I učiniti šta možemo – sada i odmah – dodala je Anesa.

Uporan rad

Ona je tokom druženja s predstavnicima najbrojnije bh. zajednice u SAD-u kazala i da nije dijete milionera, već da potječe iz prosječne bosanske porodice, koja se upornim radom trudi da uspije u ovoj zemlji. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: