Mladi u Bosni i Hercegovini suočavaju se sa izazovom pronalaska prvog zaposlenja nakon završetka fakulteta što mnogima otežava ulazak na tržište rada.

Novi ciklus tromjesečnog plaćenog Programa BBI Banke „10 BBI talenata“
Foto: BBI Banka

BBI Banka prepoznala je ovaj izazov i ponosno najavljuje novi javni poziv, ujedno i početak prijava za drugi po redu ciklus Programa „10 BBI talenata“, pružajući jedinstvenu priliku osobama koje posjeduju fakultetsko obrazovanje ekonomskog smjera (prvi ili drugi ciklus obrazovanja), a u potrazi su za prvim radnim iskustvom, da se pridruže timu BBI Banke.

Kroz ovaj Program, BBI Banka želi učestvovati u budućem profesionalnom razvoju deset mladih, talentiranih pojedinaca, pružajući im strukturirano iskustvo i mogućnost sticanja prvog radnog iskustva unutar Banke. Polaznici ovogodišnjeg izdanja Programa, će raditi uz podršku iskusnih mentora, zaposlenika BBI Banke, koji će im pomoći da naprave svoje prve profesionalne korake i steknu neophodna znanja i vještine za buduću karijeru u bankarstvu. Deset polaznika prethodno realizovanog programa “10 BBI talenata 2023. godine“, nastavili su svoju karijeru u BBI Banci, što govori o uspješnosti ovog projekta.

Esma Semić, polaznica prošlogodišnjeg Programa, trenutno zaposlena na poziciji Stručnog saradnika za informacionu sigurnost u Sektoru za kontrolu rizika, podijelila je svoje iskustvo:

„Učešće mi je omogućilo ne samo da naučim o bankarskom sektoru, već i da razvijem mrežu kontakata i steknem neprocjenjivo iskustvo koje je bilo presudno za moj profesionalni put.“

Ajdin Vladavić, također prošlogodišnji polaznik, sada radi kao Stručni saradnik za nabavke u Odjeljenju za upravljanje nabavkama, imovinom i sigurnošću u BBI Banci:

„Program mi je pružio priliku da steknem dragocjena znanja i razvijem
vještine koje su mi pomogle da započnem svoju karijeru. Podrška mentora i rad u dinamičnom okruženju BBI Banke bili su ključni za moj profesionalni razvoj.“

Zainteresirani, diplomirani ekonomisti mogu se prijaviti putem ovog linka do 28.08.2024. godine.

Program „10 BBI talenata“ počinje 30. septembra 2024. godine.

Za dodatne informacija, posjetite ovaj LINK.

BBI Banka - Vrijednost koju stvaramo zajedno!