Nagradni konkurs: Idejno rješenje za odlaganje otpada na Sonom trgu
Foto: Tuzlanski.ba

Soni trg kao jedno od omiljenih mjesta na kojem se okupljaju mladi sugrađani, u posljednjih nekoliko mjeseci je redovno zatrpan velikim količinama smeća kojeg ostavljaju iza sebe poslije noćnih izlazaka, o čemu je Tuzlanski.ba već pisao

Svjesni tog problema,  EKO ŽIVOT d.o.o. Tuzla kao ovlašteni operater sistema  upravljanja ambalažnim otpadom u suradnji sa mladim ljudima, želi pronaći idejno rješenje kako se ovakvi prizori ne bi više dešavali.

Eko život, objavio je Nagradni konkurs za izradu najboljeg idejnog rješenja uređenja Sonog trga. Nagrada za najbolje idejno rješenje je 500,00 KM.

„Kako imamo u vidu da se na pomenutom trgu skupljaju mladi te da je ono što ostane poslije njihovog okupljanja stravično u najmanju ruku strašno za pogledati ali i potebno riješiti, ovim konkursom dajemo prostora mladima da svojim kreativnim idejama urede mjesto na kojem se okupljaju. Istakla bih da, svjesni situacije sa zaposlenjem, na konkurs se mogu javiti samo oni koji nisu u radnom odnosu, da barem na ovakav način angažujemo i nagradimo one koji zaista imaju želju da nešto korisno i urade, a vjerujem da je mnogo takvih. Detalji vezani za Projekat navedeni su u samom tekstu konkursa, a svakako ukoliko imaju nekih pitanja, nedoumica ili slično neka budu slobodni kontaktirati nas. Naš vrijedni tim je uvijek tu za davanje odgovra ili eventualno rješavanje bilo kakvih nedoumica."  istakla je direktorica Lidija Tomić.

Detalje Konkursa možete pronaci OVDJE. (Tuzlanski.ba)