Foto: Tuzlanski.ba

Na Facebooku je nedavno pokrenuta grupa GLAS MALIH BIZNISA #BorbaZaMaleBiznise.

Cilj ove grupe je da se izbori za prava poduzetnika, vlasnika malih biznisa, u ovoj teškoj situaciji sa pandemijom novog koronavirusa.

Osnivač grupe je direktor marketinške agencije MITA i vlasnik kompanije Bonjour Artisan Food Ejub Kučuk:

"Moje ime je Ejub Kučuk, u privatnom poslu sam više od 23 godine, imam dvije decenije iskustva u međunarodnom biznisu kompletno slobodno vrijeme ću koristiti da oblikujemo zahtjeve malih biznisa i izvršimo pritisak na vlast kako bi se i sad i u budućnosti kreiralo bolje poslovno okruženje.

Ovo nije bezimena grupa koju vodi neko koga ne znate. Ovdje će se znati imena svih koji žele da see bore. Ovdje nećemo dopustiti psovke, vrijeđanja i ružne riječi. Preko ove grupe ćemo se udružiti, razmijeniti ideje, informacije, organizovati peticiju, napraviti bazu podataka koliko ko ima zaposlenih i koliko je ljudi ostalo bez posla..." navodi se u opisu grupe koja je za samo dva dana skupila više od 20.000 članova.

Nedugo nakon kreiranja grupe, ista je podržana web platformom kroz koju je u bazi prikupljeno skoro 1.500 biznisa sa više od 10.000 zaposlenih i to za manje od 24 sata.

"Imamo usvojene mjere koje u ovom trenutku revidira vrhunski pravni stručnjak (advokat sa iskustvom kao tužilac i sudija) i koje planiramo poslati različitim nivoima vlasti sutra Našu grupu ozbiljno prate donosioci odluka" navodi osnivač grupe.

Kako se navodi, u BiH ima 27.595 malih firmi i 48.000 obrta te oko 350.000 zaposlenih.

"Zajedno činimo 85% svih pravnih lica u BiH i naš glas mora biti snažniji od svih, jer naša snaga može promijeniti kompletan sistem u ovoj zemlji" navodi se.

Pozvani su svi koji se bave biznisom, zanatom, kućnom radinošću, da se priključe, a već su definisani brojni zahtjevi vlastima na raznim nivoima.

Facebook grupu možete pronaći OVDJE.

Web stranicu možete pronaći OVDJE.