Foto: Tuzlanski.ba

Kreativna ekipa iz Walesa pripremila je neugodno iznenađenje za jednog od članova koji je jednostavno prestao izlaziti, a druženje s njima sveo na minimum minimuma, od trenutka kada je stupio u vezu s novom djevojkom.

Nakon nekoliko mjeseci njegovi su prijatelji odlučili 20-godišnjem Keiranu, budući da "više nije među njima" organizovati lažnu sahranu.

UNILAD-mock-funeral-164276

Mladići su se potrudlii pripremiti sve što ide uz sahranu – napravili su lijes, iznajmili pogrebno vozilo, isprintali posmrtnice, a "pogrebna" povorka sporo se kretala od puba do puba tokom čitavog dana, usput pjevajući navijačke pjesme.

UNILAD-mock-funeral-WEB-259629

Keiranov prijatelj Ben izjavio je:

Naš je prijatelj bio u vezi nekoliko mjeseci s djevojkom i za to vrijeme činilo nam se kao da je umro jer ga nitko od nas nije vidio, nije se javljao u našim grupnim chatovima na WhatsApp-u niti nam je više slao zabavne mailove. Prije nekoliko sedmica skupili smo se u pubu i uz svako nazdravljanje pićem umjesto "Cheers" govorili smo "RIP Keiran" te se ubrzo rodila ideja da mu organizujemo oproštaj od naše ekipe u vidu lažnem sahrane. Za tu prigodu nekako smo ga izvukli iz ralja njegove djevojke i nagovorili ga da dođe s nama gledati utakmicu ragbija u pub. Nismo bili sigurni kako će reagirati kada ugleda svoj "pogreb", ali ubrzo je prihvatio igru i bilo je to jedno odlično druženje i opijanje.

Na letku koji se također dijelio za vrijeme ceremonije pisalo je:

U ovom tužnom trenutku naše su misli sada s našim prijateljem Keiranom, međutim nećemo tugovati već mu zaželjeti svu sreću u njegovom novom životu. Ipak, ono što najviše boli je činjenica da nismo dobili priliku oprostiti se s našim prijateljem nakon što je njegov status na Facebooku promijenjen iz "Single" u "In a Relationship". Podignimo danas čaše te neka to bude posljednji pozdrav našem prijatelju Keiranu. (macho.hr)