U Njemačkoj navijači platili smještaj 4.600 KM, a onda ih dočekala scena kao iz horor filmova
Foto: Tuzlanski.ba

U Njemačkoj se tokom Evropskog prvenstva u fudbalu zbog dolaska brojnih navijača traži krevet više, prenosi Daily Record.

U situaciji visoke potražnje stvari nekada ne idu po planu. Grupa škotskih navijača na društvenoj mreži X obznanila je neugodnosti koje su ih dočekale nakon što su pronašli smještaj koristeći platformu Booking.com.

Hotel uopće nije izgledao onako kako je predstavljen, a gosti su bili prisiljeni tražiti alternativu.

- Oko pola osam smo se pojavili u objektu koji smo rezervirali i mjesto je bilo u apsolutnom neredu. Jedan od kreveta bio je napravljen od kartona, spojen ljepljivom trakom. Drugi krevet bio je kauč na razvlačenje - polomljen i odvratan - opisana je neugodna situacija.

Dalje je naglašeno da su nakon tri sata telefoniranja uspjeli pronaći alternativu.

- Kada smo stigli bili smo zapanjeni onim što smo zatekli. Booking nas je poslao u tamnicu koja je sigurno bila neka vrsta napuštene medicinske ustanove. Bolnički kreveti i industrijska oprema bili su na ulazu. Kad smo ušli, dočekale su nas hemikalije, počupani kablovi, otrivene cijevi i povrh svega sjekira koja je izgledala kao iz filma u ubistvu. Cijelo je mjesto imalo vibracije horor filma - opisuju šokirani navijači.

Oni su za smještaj izdvojili 2.000 funti (oko 4.600 KM). Uspjeli su pronći alternativu u Kelnu za preostala četiri dana, ali ni to nije izgledalo baš ugodno.

- Ovo nije iskustvo koje bismo željeli za bilo kojeg korisnika naše platforme. U kontaktu smo s korisnicima tako da možemo provjeriti šta se dogodilo i osigurati odgovarajuću podršku - rekao je glasnogovornik platforme Booking.com.